Tips Urus Anak | Shima Azuan

Nak Emosi Anak Stabil? | Shima Azuan

“Dulu masa kecil-kecil suka sangat hari minggu ni”

Dulukan masa kecil-kecil duduk dengan mak abah dekat kampung, suka sangat dengan hari minggu ni..Bukan suka sebab hari cuti je, tapi suka bila time ni la mak abah ada dekat rumah. Time ni la mak abah akan spend masa duduk dengan anak-anak.

Walaupun tak pergi jalan mana-mana tapi mak abah ada dekat rumah je dah rasa cukup bahagia dah. Rasa selamat, rasa ada orang nak mengadu dan rasa ceria je dekat rumah.

Macam tu lah juga agaknya apa yang anak-anak kecil kita rasa. Rasa nak kita ni spend masa dengan diorang. Spend masa nak main ultraman atau elsa frozen, buat aktiviti, dan duduk ber ‘me-time’ sama-sama.

Jom mulai hari ni kita spend kan waktu hujung minggu khas untuk anak-anak. Kalau terlalu sibuk pun cuba untuk curi masa atau spare kan masa untuk diorang.

InshaaAllah bila emosi anak stabil, emosi kita juga pun turut akan stabil. Barulah keluarga akan lebih bahagia kan.

Semoga posting ni bermanfaat untuk semua. Jangan lupa untuk kongsikan dengan orang tersayang ye.

P/s : Penat, letih, lesu uruskan anak-anak setiap hari? Jom jemput join Telegram Channel kami untuk tips, info dan sharing bermanfaat https://t.me/ShimaAzuanChannel

#ShimaAzuan #IbuBapaAwesome #NakBertenagaUrusAnak

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *