Deep Sleep

5 Cara Dapatkan ‘Deep-Sleep’ | Shima Azuan

Bila kali terakhir korang dapat tidur yang betul-betul nyenyak?

Sebagai ibubapa, bilakah kali terakhir kita dapat tidur yang betul-betul nyenyak ataupun ‘deep-sleep’ lebih-lebih lagi sepanjang uruskan anak?

Setuju tak kalau kami katakan yang deep-sleep ni merupakan nikmat yang sangat besar terutamanya bagi ibubapa yang mempunyai anak kecil ataupun bayi.

Sebenarnya penting untuk kita dapatkan deep-sleep ni kerana tidur yang tidak berkualiti menjadi faktor utama badan mudah rasa letih dan lesu sepanjang hari.

Bukan sahaja memberi kesan kepada kesihatan, tidur yang tidak nyenyak juga akan memberi kesan kepada gangguan emosi sehingga menyebabkan rasa stress menguruskan anak-anak.

Akibatnya anak-anak yang tidak bersalah akan menjadi mangsa untuk melepaskan tekanan seterusnya memberi kesan negatif kepada emosi dan perkembangan mereka.

Jom kami kongsikan 5 cara mudah untuk dapatkan deep-sleep supaya diri, anak-anak dan juga keluarga akan lebih bahagia.. Semoga bermanfaat untuk semua. Sebarkan juga untuk kebaikan bersama.

P/s : Penat, letih, lesu uruskan anak-anak setiap hari? Jom jemput join Telegram Channel kami untuk tips, info dan sharing bermanfaat https://t.me/ShimaAzuanChannel

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *