Macam Mana Air Kosong Boleh Bantu Kurus? | Shima Azuan


Seperti yang kita tahu, air meliputi 70% dalam badan kita. Kalau kurang air maka akan berlaku masalah dalam proses tubuh badan kita.

.
Macam tu juga nak turunkan berat badan . Air sangat membantu secara langsung dan tidak langsung dalam proses nak kurus ni.

.
Macam mana?

.
MENCERNA MAKANAN.
Pengambilan air yang lebih membantu melancarkan sistem pencernaan makanan di dalam perut dengan baik. Bila dah cerna dengan baik, jadi lemak-lemak yang lebih dapat dikeluarkan.

.
EJEN DETOK
Ambil air lebih + kurangkan ambil kalori akan bantu singkirkan lemak yang ada dalam badan tu.

.
ELAK RASA LAPAR
Ambil air banyak akan kurangkan rasa lapar. Bila rasa sentiasa kenyang, jadi kurang pengambilan makanan lebih-lebih lagi yang berlemak & kalori tinggi

.
BANTU BUAH PINGGANG
Apabila buah pinggang dapat bekalan air yang cukup, lagi mudah proses pembakaran gumpalan lemak yang terkumpul.

.
Dapat sesuatu tak? Semoga bermanfaat ye!

.
Jom join juga fb group kami untuk sharing dan juga update aktiviti dan juga program kami https://www.facebook.com/groups/499220417376846/?ref=share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *